MindMotions | MINDFULNESS VERVOLG TRAINING
8-weekse mindfulness training Maastricht. Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd door psycholoog, therapeut & docent Yvo in den Bosch. Ik help jou, jullie relatie en jullie organisatie te groeien van Klacht naar Kracht. Vanuit een wetenschappelijke en therapeutische achtergrond biedt ik individuele therapie, training, opleiding en workshops op maat. Mijn expertise richt zich op diverse klachten en uitdagingen zoals stress, burnout, depressie, angst, paniek, rouw, relatietherapie, bemiddeling, procesbegeleiding, sociale vaardigheid, assertiviteit, loopbaanbegeleiding, kwaliteiten, zelfbeeld, zelfvertrouwen, etc.
Mindfulness, Psycholoog, Yoga, Therapie, Meditatie, Maastricht, Training, Cursus, Opleiding, Workshop, Yvo in den Bosch, Psychologie
9783
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-9783,page-child,parent-pageid-5723,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Mindfulness Vervolg Training – Maastricht

 

Mindfulness VervolgMoeiteloos jezelf zijn. Verdiep jezelf in de wereld van mindfulness en positieve psychologie. Als aanvulling op de mindfulness basis training heb ik een 8 weekse training samengesteld die je helpt om volledig in je eigen kracht te komen staan en vanuit je persoonlijke unieke waarden en kwaliteiten jouw leven vorm te geven. Vanuit je authentieke zelf creëer je een positieve spiraal waardoor je gezonder, veerkrachtiger en met meer positiviteit in het leven komt te staan. In deze training komen diverse verdiepende meditatie oefeningen aan bod en ontvang je verschillende tools en vaardig- heden om op persoonlijk maar ook op relationeel vlak te groeien en bloeien.

 

 

Zoals je gewend bent van de mindfulness basis training wordt je onder begeleiding van een deskundige trainer en psycholoog begeleid en ontvang je persoonlijke feedback op je eigen ervaringen en uitdagingen. Wekelijks wordt er een presentatie verzorgd waarbij aandacht wordt besteedt aan de theoretische onderbouwing van diverse thema’s uit de positieve psychologie. Door middel van praktische voorbeelden maak je laagdrempelig kennis met verschillende eigenschappen van jezelf, je omgeving en van het leven. Tevens leer ik je hoe je deze aspecten naar je hand kunt zetten en deze juist in je voordeel kunt laten werken. Vanzelfsprekend reik ik tevens de tools aan om dit alles doeltreffend in te zetten in je dagelijkse leven.

 

 

Waarom deze vervolg training

In de mindfulness basis training wordt een geweldig mooi fundament gelegd; niet voor niets dient dit fundament dan ook als een belangrijke basis en tevens verdieping in deze vervolg training. Waar je in de mindfulness basis training echter vooral bewustzijn creëert voor diverse patronen die voor problemen en moeilijkheden kunnen zorgen, wordt je in deze vervolg training vooral bewust van eigenschappen die je juist volledig in je kracht helpen. Anders gezegd, waar je jezelf in de mindfulness basis training vooral bevrijdt van kwetsbaarheidsfactoren, kom je in de vervolgtraining volledig in contact met jouw unieke veerkrachtsfactoren. Je komt in een positieve spiraal terecht waardoor je met meer positiviteit, inspiratie en vreugde in het leven komt te staan. Enkele belangrijke aspecten die deze training waardevol maken:

 

 • Werkboek en training ontwikkeld in samenwerking met psychologen aan de Universiteit Maastricht.
 • Verzorgd door psycholoog met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van mindfulness, positieve psychologie en yoga.
 • Aandacht voor onderliggende psychologische processen en praktische toepassing.
 • Speciaal ontwikkelde online leeromgeving met veel aanvullend en verdiepend materiaal.
 • Veel aandacht voor persoonlijke ervaringen, uitdagingen en groeimogelijkheden.

 

 

Creatieve gedachten modelPraktisch, Concreet en Down-to-Earth

Zoals je gewend bent van MindMotions is ook deze training wetenschappelijk onderbouwd. Er worden veel inzichten vanuit de westerse wetenschap geïntegreerd met de filosofische wijsheden en toepassingen uit het oosten. Zo komen diverse aspecten vanuit de positieve psychologie en relatietherapie aan bod en worden deze ondersteund met verdiepende meditatie oefeningen, ademhalingstechnieken en yoga oefeningen. Gezien de grote effectiviteit en praktische toepasbaarheid worden deze aspecten, niet voor niets, ook steeds meer ingezet in het bedrijfsleven, de klinische wereld en in het onderwijs.

 

 

Docent

Deze training wordt begeleid door psycholoog en mindfulness docent (Yvo in den Bosch, Drs.). Yvo doet promotieonderzoek naar mindfulness aan de Universiteit Maastricht, werkt als therapeut bij diverse zorginstellingen en heeft als docent en yoga trainer al jaren lange ervaring met het begeleiden van mensen naar meer geluk, bewustzijn en gezondheid. Hij verzorgt binnen diverse instellingen en organisaties mindfulness gefundeerde therapie en onderwijs. Wekelijks besteedt hij ruimschoots aandacht aan ieders persoonlijke ervaringen en uitdagingen en kijkt hij samen met je mee naar passende oplossingen en groeimogelijkheden.

OVER MIJ

“Voor mij is mindfulness meer dan enkel een handige tool. Het is een levensstijl die ik al 10 jaar zowel persoonlijk als professioneel vorm geef”

PRAKTISCH

Wanneer: Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum

Waar: Blekerij 52 / Heugemerweg 22A, Maastricht

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Vooropleiding: n.v.t.

Kosten: Particulieren €300 / Bedrijven €400

Voor meer informatie, persoonlijk advies of inschrijvingen kun je contact met me opnemen.

Contactformulier

group of people in the lobby business center

Deze mindfulness vervolg training is geschikt voor iedereen die de mindfulness basis training reeds heeft doorlopen en meer verdieping en verbreding wil. Waarschijnlijk heb je gemerkt dat mindfulness een waardevolle bijdrage vormt in je leven en wil je dit verder verdiepen. Deze training helpt je hierbij. Daarnaast is er binnen deze training vooral aandacht voor hoe je moeitelozer jezelf kunt zijn, een waardevoller leven kunt leiden en in een positieve spiraal kunt komen.

 

 

Als je erachter wilt komen wat jou als persoon uniek maakt, waar je talenten en kwaliteiten liggen en hoe je deze talenten doeltreffender in kunt zetten in persoonlijke maar ook in relationele sfeer, dan biedt deze training alle handvatten om je daarbij te helpen. Naast een beter inzicht in je persoonlijk functioneren worden diverse aspecten in deze training verbeterd waaronder je algehele gemoedstoestand, concentratie, effectiviteit, zelfvertrouwen, emotionele stabiliteit (ook wel veerkracht genoemd), sociaal contact, ontspanning, maar ook je fysieke gezondheid.

 

 

De mindfulness vervolg training is voor iedereen die…

 

 • met meer zelfvertrouwen en zelfwaardering in het leven wil staan
 • meer in contact wil komen met zijn/haar persoonlijke kwaliteiten en talenten
 • vaker vanuit zijn authentieke zelf wil handelen in plaats van maskers op te moeten zetten
 • op een betere manier wil leren opkomen voor persoonlijke behoeften en wensen
 • gezondere en liefdevollere relaties wil creëren
 • een waardevollere invulling wil geven aan het leven
 • met meer passie, energie en vreugde in het leven wil staan
 • last heeft van onzekerheid, gepieker, spanning, stress, onrust of pijnklachten
 • beter om wil leren gaan met lastige emoties

 

 

Persoonlijk advies

Beoefening van mindfulness vereist geen specifieke leeftijd en er is geen eis aan lichamelijke gesteldheid.  De trainingen zijn dan ook prima te volgen met eventuele lichamelijke beperkingen. Heb je specifieke vragen betreft de geschiktheid van mindfulness voor jou of wil je graag meer informatie over deze training, dan kun je contact met me opnemen via het contact formulier of via onderstaande gegevens. Ik kijk met je mee, adviseer je en help je graag op weg.

Contactformulier

OVER MIJ

“Voor mij is mindfulness meer dan enkel een handige tool. Het is een levensstijl die ik al 10 jaar zowel persoonlijk als professioneel vorm geef”

PRAKTISCH

Wanneer: Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum

Waar: Blekerij 52 / Heugemerweg 22A, Maastricht

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Vooropleiding: n.v.t.

Kosten: Particulieren €300 / Bedrijven €400

Compass sunDeze mindfulness vervolg training omvat 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur waarin ruimschoots aandacht is voor persoonlijke ervaringen en uitdagingen, praktische oefeningen en theoretische onderbouwing. Iedere sessie zal een korte presentatie gegeven worden door de docent om per thema de achtergrond toe te lichten. De sfeer in de groep is doorgaans open en ontspannen en door het uitwisselen van kennis, ervaringen en inzichten ontstaat er een positieve wisselwerking. De training is geschikt voor mensen die de mindfulness basis training al hebben doorlopen en ener- zijds meer verdieping wensen, en anderzijds zichzelf verder willen ontplooien en meer vanuit hun persoonlijke kracht in het leven willen komen te staan.

 

 

Doelstellingen van deze training

Iedere persoon heeft andere doelstellingen. In deze training doe ik mijn uiterste best om tegemoet te komen aan je persoonlijke wensen en behoeften. Dit doe ik door ruimschoots aandacht te schenken aan persoonlijke ervaringen om op deze manier de thema’s zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de manier waarop jij in het leven staat. Enkele algemene doelstellingen die ik je help te verwezenlijken tijdens deze training zijn:

 

 • Mindfulness doeltreffend integreren in je dagelijkse leven.
 • Inzicht krijgen in de theorieën omtrent mindfulness en positieve psychologie waardoor je de technieken nog doeltreffender kunt inzetten.
 • Gezondere gedrags- en gedachtenpatronen cultiveren die je gelukkiger, gezonder en efficiënter in het leven laten staan.
 • Leren toepassen van diverse vormen van meditatie, ademhalingstechnieken en oefeningen uit de yoga.

 

 

Een zorgvuldige opbouw van wekelijkse thema’s

Iedere week van de training richt zich op een specifiek thema, waarbij de opbouw van de thema’s zorgvuldig is gekozen. Als eerste zullen de meest fundamentele bouwstenen aan bod komen, namelijk het ego en het authentieke zelf. Naarmate de cursus vordert zullen ook thema’s als persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden, kernwaardes, veerkracht en gezonde relaties worden behandeld. Voor iedere week zijn er specifieke oefeningen gekozen die aansluiten bij het betreffende thema. Tevens is er literatuur beschikbaar en zijn er online verdiepende video’s te bekijken (zie ook de sectie “materiaal”).

 

 

Kernthema’s die aan bod komen in de mindfulness vervolg training

Oosterse wijsheid en westerse psychologie vloeien in dit programma samen. Onderwerpen die specifiek in deze training aan bod komen zijn onder andere:

 

 • Helping upBewustwording van je authentieke zelf, voorbij aan het ego
 • Verkennen en cultiveren van jouw unieke talenten en kwaliteiten
 • Het creërende vermogen van je gedachtes en gedragingen volledig benutten
 • Een positiever zelfbeeld cultiveren
 • Meer veerkracht en draagkracht ontwikkelen
 • Individuele kernwaarden verkennen en ontplooien
 • Je grootste visie uitdragen en manifesteren
 • Gezonde en liefdevolle relaties creëren

 

 

De inhoud van de lessen

Tijdens de mindfulness training staat ervaren, oefenen en doen centraal. De oefeningen zijn een combinatie van begeleide meditaties, ademhalingstechnieken, bewegingsoefeningen en cognitieve vaardigheden. Je leert gedrags- en gedachtepatronen herkennen door begeleide aandachts- en concentratietechnieken. Daarnaast oefen je gericht met het cultiveren van jouw authentieke zelf, je unieke kwaliteiten, vaardigheden, waarden en behoeften waardoor je moeitelozer en met meer plezier in het leven komt te staan.

 

 

Oefening baart kunst

Nieuw gedrag eigen maken vergt oefening. Doorgaans ga je dagelijks een half uur tot drie kwartier zelf aan de slag met oefeningen. Natuurlijk bepaal je zelf de tijdsinvestering en de mate van verdieping. Echter, onderzoek laat zien dat meer beoefening tot sterkere effecten leidt. Samen bekijken we welke momenten voor jou passend zijn om tijd en energie in jezelf te investeren.

OVER MIJ

“Voor mij is mindfulness meer dan enkel een handige tool. Het is een levensstijl die ik al 10 jaar zowel persoonlijk als professioneel vorm geef”

PRAKTISCH

Wanneer: Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum

Waar: Blekerij 52 / Heugemerweg 22A, Maastricht

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Vooropleiding: n.v.t.

Kosten: Particulieren €300 / Bedrijven €400

Voor meer informatie, persoonlijk advies of inschrijvingen kun je contact met me opnemen.

Contactformulier

Werkboek

Het werkboek is met grote zorg ontwikkeld en samengesteld in samenwerking met psychologen aan de Universiteit van Maastricht en vormt de algehele leidraad van de training. In dit werkboek vindt je onder andere verdiepende informatie over het thema per week, tips en aanwijzingen voor meditatie, literatuur verwijzingen en oefeningen voor thuis. Het boek is makkelijk leesbaar en bevat veel praktische voorbeelden en toepassingen.

Dagelijkse mail

Deelnemers ontvangen (indien gewenst) gedurende de 8 weken durende training dagelijks een mail met daarin een korte uitspraak of quote. De inhoud van deze mail heeft telkens betrekking op het thema van een bepaalde week en dient ter bewustwording en inspiratie.

 

 

Online Leeromgeving

Als deelnemer krijg je toegang tot een leeromgeving die we speciaal hebben ontwikkelt voor onze mindfulness training. Deze website dient ter ondersteuning en verdieping. Je vindt er onder andere het volgende aanvullende materiaal:

Audio

Je krijgt toegang tot diverse begeleide meditaties die je kunt gebruiken om thuis te mediteren. Je kunt zelf een selectie maken van audiofragmenten die jou het meest aanspreken en deze downloaden in mp3 formaat zodat ze gemakkelijk te beluisteren zijn waar je ook bent.

 

Video

We hebben een grote diversiteit aan filmfragmenten voor je samengesteld die per thema zijn geordend. Deze video’s zijn als ondersteuning en verdieping bedoeld.

 

Literatuur

Op de website tref je ook boeksuggesties, literatuur en wetenschappelijke studies. Deze literatuur is niet verplicht, maar staat ter beschikking voor deelnemers die behoefte hebben aan verdieping. De documenten zijn in pdf-formaat te downloaden.

 

Aanvullende oefeningen

Om je te helpen bij je bewustwordingsproces en om mindfulness nog effectiever in je dagelijkse leven te kunnen integreren hebben we per thema diverse aanvullende praktische oefeningen vorm gegeven die je naast de reguliere oefeningen kunt uitvoeren.

 

Meditatie Tips

Tijdens je meditatie oefeningen kun je voor uitdagingen komen te staan zoals slaperigheid, afdwalen, onrust, etc. Gebaseerd op de eerdere ervaringen en vragen van onze cursisten hebben we een vraag & antwoord database samengesteld waarin je oplossingen en tips kunt vinden voor de meest voorkomende uitdagingen.

OVER MIJ

“Voor mij is mindfulness meer dan enkel een handige tool. Het is een levensstijl die ik al 10 jaar zowel persoonlijk als professioneel vorm geef”

PRAKTISCH

Wanneer: Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum

Waar: Blekerij 52 / Heugemerweg 22A, Maastricht

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Vooropleiding: n.v.t.

Kosten: Particulieren €300 / Bedrijven €400

Voor meer informatie, persoonlijk advies of inschrijvingen kun je contact met me opnemen.

Contactformulier

Stap binnen in een gezellige ruimte met lekker veel lichtinval en een aangeklede warme sfeer. We doen ons uiterste best om een vriendelijke en aangename omgeving te creëeren waar je je meteen op je gemak en thuis zult voelen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en de koffie en thee staan voor je klaar.

 

De training en begeleiding vindt plaats op de volgende locaties:

 

PRAKTISCH

Wanneer: Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum

Waar: Blekerij 52 / Heugemerweg 22A, Maastricht

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Vooropleiding: n.v.t.

Kosten: Particulieren €300 / Bedrijven €400

Voor meer informatie, persoonlijk advies of inschrijvingen kun je contact met me opnemen.

Contactformulier

Koppel relatie mindfulness meditatieGroepstraining

De kosten van deze training bedragen 300 euro incl. BTW voor particulieren en 400 euro incl. BTW voor werkgevers.

 

Individueel of als koppel

Deze training kan ook individueel of als koppel gevolgd worden. De kosten hiervan bedragen 600 euro incl. BTW voor particulieren en 800 euro incl. BTW als je werkgever betaalt.

 

Vergoeding

Gedeeltelijke of gehele vergoedingen zijn vaak mogelijk via je aanvullende zorgverzekering of werkgever. Informeer bij je zorgverzekeraar en/of werkgever naar de mogelijkheden.

 

Ben je geïnteresseerd, wil je persoonlijk advies, of wil je graag deelnemen aan deze training, vul dan het contactformulier in via onderstaande link. Na aanmelding neem ik contact met je op voor een telefonische intake. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend! Samen onderzoeken we je vraag en bepalen we jouw focus voor het programma.

 

Phone Symbol 06 17 41 86 36

 

Contact Formulier

PRAKTISCH

Wanneer: Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum

Waar: Blekerij 52 / Heugemerweg 22A, Maastricht

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Vooropleiding: n.v.t.

Kosten: Particulieren €300 / Bedrijven €400

Voor meer informatie, persoonlijk advies of inschrijvingen kun je contact met me opnemen.

SUCCESVERHALEN