MindMotions | INDIVIDUELE BEGELEIDING
9797
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-9797,page-child,parent-pageid-5723,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Psycholoog Maastricht – Yvo in den Bosch

Een leven waarin je je vrij kunt voelen, een leven dat je op een waardevolle en bevredigende manier kunt invullen. Een leven waarin je niet voortdurend wordt geleefd of gevangen zit in negatieve gedachten en gevoelens, twijfel, laag zelf-vertrouwen, of moeizame relaties. Ik zie dit als een primaire levensbehoefte en vind dat iedereen daar recht op heeft. Ik heb er dan ook mijn missie van gemaakt om je zo goed mogelijk te helpen dit ook in jouw leven te verwezenlijken.

Ik ben blij dat je de stap genomen hebt om op zoek te gaan naar hulp. Waarschijnlijk heb je het gevoel al een lange tijd stil te staan, jezelf rond te bewegen in een negatieve cirkel, gevangen in angsten, twijfel, boosheid of verdriet. Je leven staat vooral in het teken van je klacht of vraag waar je in je eentje maar niet uit lijkt te komen.

Ik kan je helpen

Je hoeft het niet alleen op te lossen. Graag ben ik de persoon die jou een helpende hand aanreikt en jou begeleidt naar een gezond en gelukkig leven. Ik luister aandachtig naar je verhaal, samen gaan we op zoek naar datgene waar je in vast zit, ik help je om het probleem te structureren in taal die begrijpelijk is voor jou. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak, en stapje voor stapje help ik je te bevrijden van die negatieve cyclus waarin je je bevindt. Je gaat weer meer rust ervaren en er ontstaat meer openheid voor de plezierige dingen in het leven. Je creëert een liefdevollere relatie met jezelf en met anderen. Je gaat weer genieten.

Zullen we een afspraak maken?

Het liefst zou ik nu eventjes met je willen praten. Aandachtig je verhaal beluisteren; je laten weten dat je er niet alleen voor staat; je laten weten dat er een oplossing is voor hetgeen waarmee je zit en samen bekijken hoe we naar deze oplossing toe kunnen werken. Aarzel dus alsjeblieft niet om me te bellen, een mailtje te sturen of bij me langs te komen. Je welzijn is belangrijk voor me en ik neem graag de tijd om je verder op weg te helpen.

Klachten & Behandeling

Ik behandel veel verschillende klachten en een diversiteit aan mensen, van jong tot oud. Enkele klachten die ik regelmatig behandel zijn:

Over mij

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

Cliënt vertelt

“Yvo is betrokken, doortastend en komt snel tot de kern van het probleem. Dank voor al je hulp”

Op eigen benen & Nazorg

Tijdens de behandeling help ik je terug te komen in je eigen kracht en reik ik je inzichten, technieken en oefeningen aan die helpen om jou zo spoedig mogelijk terug op eigen benen te leren staan; jij bent immers degene die het uiteindelijk moet gaan doen. Ik help je een gezondere levensstijl te creëren waarbij je voorkomt dat je terug valt en veerkrachtiger in het leven komt te staan.

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing.

Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact Formulier
Als je wilt dat er iets verandert en het lukt je zelf maar niet om er uit te komen.

Waarschijnlijk loop je al een tijdje rond met klachten die je niet herkent, gevoelens die vervelend zijn of een situatie die niet bij je past. Toen je merkte dat iets anders was dan normaal heb je het misschien even aangekeken. Of hebt het gevoel gehad je niet zo te moeten zeuren; iedereen heeft wel eens wat. Het gaat vast vanzelf over. Maar het gaat niet over. Je hebt er genoeg van om je zo te voelen of geplaagd te worden je eigen gedachten over je zelf. Je wilt er vanaf.

 

Bij twijfel: doen!

Bij ziekte geldt: beter een keer teveel naar de huisarts dan te lang met je klacht doorlopen. Bij psychische klachten doe je dat niet zo snel. Dat komt omdat je veel minder ervaring hebt met het herkennen van dit soort klachten; bovendien zijn we opgegroeid in een cultuur die erg op het uiterlijk is gericht waardoor aan je innerlijke gezondheid vaak voorbij wordt gegaan. Je ziet nog vaak dat psychologische klachten te weinig serieus worden genomen, en dat terwijl ze zo’n belangrijk deel van ons leven bepalen. Dat is eigenlijk jammer, want daardoor lopen veel mensen te lang door met klachten die goed te behandelen zijn. Bovendien kun je ernstigere klachten voorkomen op het moment dat je er sneller bij bent. Vandaar dat ik iedereen adviseer om bij twijfel toch even een afspraak te maken. Al is het maar voor één gesprek.

 

Een psycholoog helpt je

Op deze website vind je verschillende klachten waar mensen mee naar een psycholoog gaan. Misschien lees je zo’n omschrijving en herken je jouw vragen er meteen in. Maar misschien ook niet. Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen ervaring en beleving. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Daarom begint elke behandeling bij elke psycholoog met een diagnose. De psycholoog vraagt je je verhaal te doen en zal op sommige onderwerpen en thema’s dieper ingaan. Dat is nodig om tot een goede klacht-omschrijving te komen. Maar ook om te bepalen welke behandeling, of combinatie van behandelingen, het beste bij jouw past. Dat ligt helemaal aan jouw leerstijl: ben je een denker of een doener, een prater of een maker. Ik houd daar rekening mee bij het opstellen van het plan. Je neemt de diagnose en het plan samen met de psycholoog door. En als je het ermee eens bent, ga je samen aan de slag.

 

Je maakt jezelf beter

De psycholoog verzet veel werk. Hij of zij houdt je een spiegel voor, laat je gedrag en patronen zien die je waarschijnlijk niet van jezelf doorhebt. Dat is niet altijd even leuk, soms best moeilijk, maar het geeft je het inzicht om verder te komen. Het behandelplan is in de regel heel concreet. Met huiswerkopdrachten om je eigen gedrag en innerlijk beter te leren kennen. En later in de behandeling, om je klacht op te lossen. Want dat doe je zelf. Jij bent de enige die dat kan. Ik rijk je dan ook de benodigde technieken en oefeningen aan die je zo snel mogelijk terug op eigen benen leren staan. Het is belangrijk je eigen innerlijke kracht terug vinden en zelf zorg te kunnen dragen voor je gezondheid. Bij de afronding van je behandeling is je klacht weg of weet je hoe je er mee om moet gaan. Je pakt je leven weer op, waarbij veel cliënten ervaren dat ze als mens gegroeid zijn.

 

Kies een psycholoog op kennis en gevoel

Je huisarts is een goed vertrekpunt; die kent jou en verschillende psychologen in de regio. Als je eenmaal een aantal psychologen aan het vergelijken bent, let dan goed op de certificering. Als de psycholoog lid is van een beroepsvereniging zoals het NFG, NIP, of het NVPA, dan weet je dat deze de benodigde vooropleidingen heeft gehad en zich houdt aan een beroepscode. Het allerbelangrijkst is de ‘klik’. Heb je vertrouwen, spreek je elkaars taal, ga je makkelijk dingen aannemen? Steeds meer onderzoek bevestigt het belang van die klik: hoe beter de relatie tussen psycholoog en cliënt, hoe beter de behandeling en hoe groter de kans op succes.

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier
Therapie bij mij
We werken samen, en jij gaat het doen

In de behandeling is onze samenwerking een onderdeel van het succes. Het is belangrijk dat we werken in een sfeer van eerlijkheid en oprechtheid, vanuit de wil ook echt iets te veranderen en met het besef dat wat je uiteindelijk bereikt jouw verantwoordelijkheid is. Ik los niets voor je op, dat kan ook niet, ik help je, steun je en sta je bij… en jij gaat het doen.

 

Tijd nemen voor helderheid

De meeste cliënten vinden het fijn om hun verhaal nu eens te vertellen aan iemand die goed luistert. Iemand die doorvraagt, verbanden legt, helderheid schept in het verhaal; en daarbij niet alleen de klacht, maar ook jou als persoon probeert ten volste te begrijpen. Ik vat je verhaal samen, laat zien welke thema’s er spelen en hoe ik denk dat we je kunnen helpen.

 

Het vinden van de ervaring

Je hebt waarschijnlijk niet in de gaten hoe zeer je hele doen en laten wordt bepaald door hardnekkige gedachten. Je hebt een gekleurde bril opgezet en het lijkt net alsof de wereld maar in één kleur bestaat. En omdat je nooit geleerd hebt jezelf vrij te maken van je gedachten, blijft alles wat je doet, voelt en denkt gekleurd in die ene kleur. Daar doe je jezelf mee tekort en daar sta je jezelf mee in de weg.

 

Je gedachten zijn vaak niet waar

In de behandeling beginnen we daarom vaak met een korte meditatie. Waarin je afstand kunt nemen van de gedachten en dicht bij de beleving kunt komen. Voor de meeste cliënten blijkt dat een enorme bron van inzicht, denkstof en soms regelrechte eye-openers op te leveren. Vanuit die rustige bespiegeling bekijken we je gedachten. We ontdekken waar ze de werkelijkheid raken, waar ze overdreven zijn en waar regelrechte verzinsels. Je leert ondertussen ook met een milde blik naar jezelf te kijken; bijna iedereen is veel meedogenlozer voor zichzelf dan voor goede vrienden of familie. Je leert hoe je dit altijd kunt doen, hoe je uit het met gedachten overspoelde moment kunt stappen en echt ervaart wat het met je doet en welke keuzes je wilt maken.

 

Beleving van het moment

In de behandeling staat de ervaring centraal, de beleving van de dingen die zich in dit moment afspelen. Samen vinden we een weg naar binnen waardoor je meer met jezelf in contact komt te staan. Dit is een even prachtige als soms confronterende ontmoeting. Hoe dan ook, het is een noodzakelijke ontmoeting om tot bewustwording te komen en te kunnen groeien. Onderweg leer je automatische gedachten- en gedragspatronen te herkennen en leer je los te komen van emotiegedreven impulsieve reacties. Door te leren meer in het moment aanwezig te zijn kun je je gedachtes wat meer loslaten, kom je meer in contact met jezelf en je omgeving, en kun je bewustere keuzes gaan maken die meer aansluiten bij datgene wat je écht vindt, wat je écht wilt en kunt en wat je écht belangrijk vindt in het leven.

 

Tot de kern komen

Het is belangrijk dat we uiteindelijk tot de kern komen. Dat is niet altijd makkelijk, soms heel confronterend, maar altijd heel positief in uitkomst. Je leert jezelf ten volste kennen, je weet wat je écht wilt en wat er écht toe doet. Dat maakt je veerkrachtig, daadkrachtig en flexibel. Je kunt onbelangrijke zaken makkelijker naast je neerleggen en je weet bij moeilijke, zware trajecten heel goed waar je het voor doet. Je leert hoe je dit diepgaande gesprek met jezelf kunt vasthouden, hoe je ook na de behandeling altijd tot de kern kunt komen.

Individuele Therapie

Individuele psychotherapie Maastricht

Individuele psychotherapie helpt als je het moeilijk vindt er zelf uit te komen. Samen met de therapeut praat je over je problemen en onderzoek je hoe je in het hier en nu nieuwe keuzes kunt maken die beter bij je passen. Sessies zijn mogelijk in de praktijk, op locatie of via Skype-videocalls.

 

Individuele psychotherapie helpt

Psychotherapie kan gaan over ingrijpende levenservaringen of psychische klachten, maar evenzeer om een luisterend oor en een goed gesprek. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Zingeving / Uitzoeken wat je wilt
  • Relatieproblemen
  • Intimiteit/seksualiteit
  • Schokkende ervaringen
  • Somberheid, of angstklachten
  • Burnout en Stressklachten

Ben je een professional en spreekt persoonlijke coaching je aan?

 

Praktijkinformatie

De behandeling begint met een intakegesprek, waarin wij bespreken waar je aan wilt werken en wat je wensen en situatie zijn. Ook bespreken we welk traject qua inhoud, frequentie en duur het beste bij je past. Als het ‘klikt’ maken we vervolgafspraken. Je hebt geen verwijzing nodig voor de praktijk. Je kunt je dus rechtstreeks aanmelden.

Relatietherapie

Relatietherapie Maastricht

De praktijk is gespecialiseerd in relatietherapie vanuit de gestaltpsychotherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT). Sessies zijn mogelijk overdag, ‘s avonds en in het weekend, zowel in de praktijk als op locatie of via Skype-videocalls.

 

Relatietherapeut

Tijdens de relatietherapie praat je met de relatietherapeut over je relatie en hoe jullie daar samen invulling aan geven. Relatieproblemen kunnen over veel verschillende thema’s gaan – zoals vreemdgaan, intimiteit, verschil in seksueel verlangen, uit elkaar groeien – maar altijd speelt communicatie een cruciale rol om elkaar te begrijpen en je begrepen te voelen. Veel aandacht gaat in de relatietherapie dan ook uit naar hoe jij en je partner op ieder moment met elkaar communiceren.

 

Praktijkinformatie

De behandeling begint met een intakegesprek, waarin wij bespreken waar je aan wilt werken en wat je wensen en situatie zijn. Ook bespreken we welk traject qua inhoud, frequentie en duur het beste bij je past. Als het ‘klikt’ maken we vervolgafspraken. Je hebt geen verwijzing nodig voor de praktijk. Je kunt je dus rechtsreeks aanmelden.

Nazorg

Tijdens de behandeling help ik je terug te komen in je eigen kracht en reik ik je inzichten, technieken en oefeningen aan die helpen om jou zo spoedig mogelijk terug op eigen benen te leren staan; jij bent immers degene die het uiteindelijk moet doen. Na de behandeling wordt je niet aan je lot over gelaten. Ik help je een gezondere levensstijl te creëeren waarbij je voorkomt dat je terug valt.

Praktijk

Stap binnen in een sfeervolle ruimte met lekker veel lichtinval en een aangeklede warme sfeer. We doen ons uiterste best om een vriendelijke en warme sfeer te creëeren waar je je meteen op je gemak en thuis zult voelen.

 

Loop gerust een keertje bij ons binnen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en de koffie en thee staan voor je klaar.

 

Je kunt ons vinden aan de Sint Annalaan 21 in Maastricht.

Loopbaanbegeleiding

Wil jij meer evenwicht tussen in- en ontspanning? Meer veerkracht en energie? Wil je meer ontspannen in je (werkende) leven staan? Je persoonlijke kracht ontdekken, verder ontwikkelen en vanuit deze kracht nog beter invulling geven aan je werk en je leven? Wil jij echt een persoonlijke groeistap maken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Ik begeleid je naar meer rust, plezier en geluk in je (werkende) leven. Dit doe ik door je letterlijk even stil te laten staan in de hectiek en drukte van alledag. Tijdens de trainingen, workshops en coaching vergroot je je innerlijk bewustzijn, leer je stress te hanteren en je balans te herstellen en behouden waardoor je effectiever en veerkrachtiger wordt. Centraal staat daarbij de verbinding tussen hoofd (wat denk ik?), handen (wat doe ik?) en hart (wat voel ik?). Ontdek jezelf, vertrouw op je eigen kracht en geef vorm aan je leven vanuit rust, ruimte en ontspanning.

Contact

 

Aarzel alsjeblieft niet om me te mailen voor persoonlijk advies of een afspraak. Ik denk graag met je mee naar een oplossing die het beste aansluit op jouw behoeftes en mogelijkheden.

Contact formulier

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

Couples therapy and individual therapy Maastricht

 

You are welcome at Psychology Practice Yvo in den Bosch Maastricht for both individual psychotherapy and couples therapy in English. Psychotherapy is a private practice that wants to offer the best individual solutions for your personal situation and wishes. Our flexibility implies the possibility of therapy sessions on weekdays, in the evening and in weekends. Even at home, in your office or by Skype video calls.

 

 

Individual psychotherapy

Individual psychotherapy can be helpful for many personal issues, like anxieties, burnout, relational or sexual problems. Please feel free to contact me for more information.

 

 

Couples therapy

I am specialized in couples therapy – esp. Emotionally Focused Couple Therapy. Please contact me for any further information.

Contact

 

Please do not hesitate to call me or contact me for more personal advise or an appointment. I’d be happy to look with you for a solution that best suits your needs and possibilities.

Contact form

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

Voor jou

Een afspraak kost 95 euro (inclusief 21% btw) en duurt 60 minuten.

 

Voor jullie

Voor relatietherapie, of voor een afspraak met twee personen, reken ik 115 euro (inclusief 21% btw) en deze afspraak duurt 60 minuten.

 

Ook in de avonduren

Je kunt ook vanaf 18:00 bij mij terecht, een individuele afspraak kost 115 euro (inclusief 21% btw). Voor relatietherapie, of voor een afspraak met twee personen, reken ik 135 euro (inclusief 21% btw).

 

Betalen en afzeggen

Na de eerste sessie bepalen we samen het aantal vervolgsessies. Hiervan stuur ik je vervolgens een factuur per mail. Als we hebben afgesproken en je kunt onverhoopt niet, laat het me dan 24 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Je begrijpt dat ik anders de afspraak in rekening moet brengen.

 

Vergoeding

Sommige verzekeraars vergoeden alles. Anderen hebben een maximum op het aantal sessies. En sommigen vergoeden helemaal niets. Goed om van tevoren even na te kijken dus.

Voor de verzekeringen geldt dat mijn therapie alleen in de aanvullende verzekering niet, geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Stem het goed af met je verzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

Psycholoog MindMotions: De voordelen

 

  • Geen wachtlijsten: Je wordt meteen geholpen.
  • Een warme en persoonlijke benadering: In mijn betrokkenheid zoek ik naar een specifieke, op jou gebaseerde, benadering en werkwijze.
  • Duurzame resultaten: De therapie is erop gefocust om je zo snel mogelijk weer op eigen benen te leren staan.
  • Volledige privacy: De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar. Veel mensen vinden het prettig om hun klachten of problemen prive te houden om op een later moment niet nog eens geconfronteerd te worden met die ene periode uit je leven.

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier