MindMotions | STRESS & BURNOUT
10116
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10116,page-child,parent-pageid-8345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

STRESS & BURNOUT

Stress & Burn-out | Psycholoog Limburg Yvo in den Bosch

 

Burnout: het gevolg van te lange tijd voorbij je grenzen gaan, gevoelsmatig op je tenen lopen en teveel van jezelf vereisen. Een burn-out of gevoel van overspannenheid overvalt mensen vaak ineens, terwijl er vaak al wel signalen waren van het lichaam of geest dat er te veel gevraagd werd. Helaas worden deze signalen niet altijd juist waargenomen en soms zelfs genegeerd.

 

Burn-out therapie

Wanneer je een burn-out hebt of overspannen bent, dan kan ik hierin het volgende voor jou betekenen: Samen gaan we ervoor zorgen dat je energie weer terugkomt en dat je weer zin krijgt in het dagelijks leven. We onderzoeken jouw persoonlijkheid en de manier waarop je in het leven staat. Tevens ontwikkelen we meer veerkracht waardoor je meer weerbaarheid en draagkracht hebt om toekomstige uitdagingen de baas te kunnen. Zo leer je beter af te stemmen op subtiele lichamelijke prikkels, leer je je eigen grenzen te herkennen maar help ik je vooral ook deze grenzen te respecteren en te communiceren naar je omgeving. “Nee” durven zeggen ter bescherming van jezelf, jouw geluk en jouw gezondheid zal er in de toekomst dus echt bij moeten horen.

Burn-out therapie is hierdoor tevens een assertiviteit- en communicatietherapie, waarbij je zult leren hoe je effectief kunt communiceren naar anderen en hoe je jezelf kunt handhaven in een veeleisende omgeving.

Nog geen burnout, maar wel gestrest?

Als je momenteel nog geen burn-out hebt, maar je wel gestrest voelt en de druk maar moeilijk kunt loslaten, dan is het erg belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren. Je lichaam is namelijk een geweldig bron van informatie die je vertelt hoe het met je gaat en duidelijke waarschuwingssignalen geeft. Wanneer je deze signalen stelselmatig negeert zullen deze steeds erger worden. Belangrijke waarschuwingssignalen waarop je kunt letten zijn:

 

  • Je bent oververmoeid en hebt het gevoel dat je helemaal bent opgebrand
  • Je piekert veel en je hersenen blijven maar “malen”
  • Je hebt last van slaapproblemen
  • Je bent sneller afgeleid of de “draad even kwijt”
  • Je bent vaak enorm verdrietig

 

Hoe kan ik jou als psycholoog en mind & body therapeut helpen?

Wanneer je één of meerdere van deze problemen ervaart, dan kan ik jou goed helpen om alles weer in balans te krijgen en dit ook vast te houden. Onderschat je klachten dus niet; je kunt niet vroeg genoeg aan de bel trekken.

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

SUCCESVERHALEN