MindMotions | VERSLAVING
10124
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10124,page-child,parent-pageid-8345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

VERSLAVING

Verslavingstherapie | Psycholoog Maastricht

 

Wilt u graag stoppen?

Vaak weet men niet zeker of hij of zij verslaafd is of niet. Echter vind ik dit niet per se heel belangrijk. Wat belangrijk is, is dat je wilt stoppen met een bepaalde gewoonte of een bepaald gebruik omdat het niet goed voor jezelf of je omgeving is. Als jij of je omgeving last of schade ondervindt van je verslaving of er schuldgevoelens spelen na het gebruik of doen van bepaalde dingen, dan is het goed hier iets aan te doen.

 

Maatstaf voor verslaving

De maatstaf voor verslaving is niet erg duidelijk. Zo wordt er gesteld dat je met het drinken van een biertje per dag al direct verslaafd bent, terwijl het in de praktijk absoluut geen problemen hoeft op te leveren. Belangrijker is dus wat jij en je omgeving er zelf van vinden en de mate waarin dergelijke gedragingen jou hinderen in het leiden van een prettig leven.

 

Verslavingtherapie

Verslaving staat niet op zichzelf. Er is altijd een onderliggende vraag mee gemoeid, zoals “Waarom eet/drink/rook/etc. je zo veel, wat heb je werkelijk nodig en hoe kun je dat verlangen vervullen, anders dan met de verslaving?” Dat is het onderwerp van de therapie. We kijken dus niet enkel naar het verhelpen van de verslaving maar ook naar de onderliggende oorzaken die het verslavingsgedrag hebben gecreëerd en in stand houden. Wanneer je momenteel echter daadwerkelijk veel te veel alcohol en/of (hard)drugs gebruikt, is het beter als je daar eerst intensief mee aan de slag gaat via een daarin gespecialiseerde instelling.

 

Enkele veel voorkomende verslavingen zijn:

 

  • Alcoholverslaving
  • Drugs en medicatie verslaving
  • Seksverslaving & Nymphomanie
  • Gokverslaving
  • Gameverslaving
  • Eetverslaving
  • Sportverslaving
  • Shopverslaving
  • Kleptomanie (verslaafd aan stelen)

 

Behalve deze specifieke vormen van verslaving bestaan er echter ook afwijkende varianten of juist combinaties van het bovenstaande. Als je vermoedt dat je een verslaving hebt of vragen hebt over verslavingtherapie, neem dan vrijblijvend (via de e-mail) contact op met mij. Om direct een eerste afspraak (intakegesprek) in te plannen, kun je hier terecht. Wanneer je liever direct telefonisch contact met mij opneemt, dan kan dat natuurlijk ook: mijn telefoonnummer is 06-17418636. Ik probeer altijd binnen 24 uur contact met je op te nemen.

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

SUCCESVERHALEN