MindMotions | OMGAAN MET ZIEKTE & BEPERKING
10553
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10553,page-child,parent-pageid-8345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

OMGAAN MET ZIEKTE & BEPERKING

Omgaan met ziekte & beperking | Psycholoog Maastricht

 

Als mens zijn we allen vatbaar voor ziektes. Dit kan simpelweg komen door ouderdom maar natuurlijk ook door onverwachte wendingen in ons leven. Onze lichamelijke gesteldheid is één van de belangrijkste factoren die onze levenskwaliteit bepalen. Niet voor niets gaat onze levenskwaliteit dan ook vaak ernstig achteruit op het moment dat we ziek worden. We zijn niet meer in staat onbekommerd onze dagelijkse activiteiten uit te voeren en we worden belemmerd in ons werk, onze hobby’s, sportieve activiteiten en sociale contacten. Tot overmaat van ramp legt dit vaak druk op onszelf en onze directe omgeving.

 

Ziekte kan grote beperkingen creëren voor de manier waarop we in het leven komen te staan. Je kunt letterlijk en figuurlijk vast komen te zitten waarbij je dag overheerst wordt door verdriet, piekeren, zorgen maken, strijd en verzet. “Waarom moest mij dit overkomen?”, “Dit is ondraaglijk”, “Hoe moet ik nu verder?”, “Wat betekent dit voor mijn toekomst?”, “Zal ik ooit nog gelukkig zijn?”

 

Mijn behandeling

In mijn behandeling help ik je om op een gezondere manier met je ziekte om te leren gaan. Via doelgerichte oefeningen help ik je om strijd en verzet los te laten en juist een stukje berusting en acceptatie te ontwikkelen. Daarnaast bied ik ondersteuning bij het leren omgaan met de ontstane beperkingen. Daarbij werk ik nauw samen met fysiotherapeuten, masseurs en acupuncturisten in omgeving. Het streven hierbij is om pijn en lijdensdruk te minimaliseren en je levenskwaliteit te optimaliseren. Wat er op dit moment ook speelt, ik help je om de pijn, het verdriet en de wanhoop beter te leren (ver)dragen. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden in plaats van beperkingen en help ik je op een nieuwe manier in het leven te staan. Een manier die voor jou waardevol en betekenisvol is. Je leven krijgt weer kleur. Er ontstaat weer ruimte om te genieten.

 

Voor wie?

Vanuit mijn achtergrond als personal trainer, psycholoog, en yogatherapeut biedt ik ondersteuning en begeleiding bij diverse ziektebeelden en beperkingen. Enkele voorbeelden waarmee ik veel ervaring heb zijn:

 

  • (Chronische) pijn
  • Vormen van kanker
  • Artritis, artrose, osteoporose en overige gewrichtspijn
  • Hernia
  • Nek en rug klachten
  • Darm problematiek en aandoeningen rondom het spijsverteringsstelsel
  • Ongeneeslijke ziekte, terminale problematiek en confrontatie met de dood
  • Migraine
  • Astma, bronchitis, COPD en overige longaandoendingen
  • Gehoor problematiek

 

Neem graag vrijblijvend contact op voor meer informatie over de behandeling. Wanneer je liever meteen een intakegesprek met mij wilt plannen dan kan dat via de volgende link: intakegesprek bij Psycholoog Maastricht.

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

SUCCESVERHALEN