MindMotions | RELATIETHERAPIE
Relatietherapie, Psychologie, Mindfulness en Yogatherapie bij Yvo in den Bosch in Maastricht. Ik help jou en jullie relatie te groeien van Klacht naar Kracht. Vanuit een wetenschappelijke en therapeutische achtergrond biedt ik individuele therapie, training, opleiding en workshops op maat. Mijn expertise richt zich op diverse klachten en uitdagingen zoals stress, communicatie, liefdesproblemen, emotionaliteit, sexualiteit, intimiteit, passie, bindingsangst, scheiding, verlatingsangst, rouw, relatietherapie, bemiddeling, procesbegeleiding, sociale vaardigheid, zelfbeeld, zelfvertrouwen, assertiviteit, etc.
Relatietherapeut, Relatietherapie, Sexualiteit, Intimiteit, Communicatie, Bindingsangst, Verlatingsangst, Scheiding, EFT, Mindfulness, Maastricht, Yvo in den Bosch
9053
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-9053,page-child,parent-pageid-5723,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Relatietherapie Maastricht – Yvo in den Bosch

 

Waarschijnlijk zijn jullie vastgelopen in jullie relatie. Het is al een tijdje moeilijk geworden om met elkaar te praten, jullie behoeftes op elkaar af te stemmen of om een liefdevolle verbinding te creëren. Ook kan het zijn dat jullie al een tijdje vast zijn geroest in oude patronen en weinig moeite meer voor elkaar doen. Als dit kenmerkend is voor jullie, dan zijn jullie bij mij aan het goede adres en kan ik jullie verder helpen.

 

Kom samen uit die negatieve spiraal, herstel jullie balans en verbinding

Ik help jullie uit deze negatieve spiraal van onbegrip, miscommunicatie, verdriet en wellicht zelfs wantrouwen te komen en op een liefdevollere en oprechtere manier met elkaar in contact te komen. Hierbij eindigt het echter niet. Om jullie volledig in jullie kracht te helpen zorg ik er ook voor dat jullie in een positieve spiraal terecht te komen waardoor jullie juist weer meer plezier, ontspanning maar ook een gezonde dosis opwinding gaan ervaren in jullie relatie.

 

Wanneer ga je in relatietherapie?

Relatietherapie is vooral bedoeld voor koppels die elkaar gevoelsmatig zijn kwijt geraakt, door een moeilijke periode heen gaan, of simpelweg stil zijn komen te staan. Jullie willen op een actieve manier weer de verbinding en het contact met elkaar herstellen of jullie relatie naar een nieuw niveau brengen. Relatietherapie kan jullie daarbij helpen. Vanzelfsprekend is het bij relatietherapie noodzakelijk dat jullie hier beiden toe bereid zijn. Ik kijk graag met jullie mee op welke manier ik iets voor jullie kan betekenen.

 

Mijn rol als relatietherapeut

Als relatietherapeut ben ik betrokken bij de manier waarop jullie met elkaar communiceren, zowel verbaal als non-verbaal. Allereerst creëer ik met jullie een veilige basis van waaruit we met meer openheid en empathie met elkaar kunnen communiceren. Ik help jullie om de verschillende emoties, gevoelens en behoeftes die spelen duidelijker in kaart en onder woorden te brengen. Jullie gaan elkaar beter begrijpen en er ontstaat weer een verbinding. Vanuit deze verbinding help ik jullie om ook voorbij de inhoud van jullie gesprekken te gaan kijken naar de manier waarop jullie met elkaar communiceren, welke patronen erin geslopen zijn en welke positie jullie daarbij innemen. Nu er meer rust, inzicht en wederzijds begrip is ontstaan help ik jullie om te bekijken hoe jullie elkaar’s behoeftes beter kunnen vervullen en jullie relatie naar een ander niveau kunnen tillen.

Over mij

“Ik begeleid jullie persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan jullie echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

In therapie bij mij

Ik help jullie op het moment dat jullie er zelf niet meer uitkomen. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik jullie stap voor stap naar een passende oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier
Wat betekent relatietherapie voor jullie?

Voor bijna iedereen zijn emoties vrij onbekende en ongrijpbare krachten in je leven. Niet het alledaagse huilen of lachen, maar de wensen, verlangens en angsten die je bepalen. Hoe je met iemand wilt zijn, wat je geeft, wat je deelt, hoe je je aan een ander wilt verbinden. Het zijn lastig onder woorden te brengen onderwerpen; en toch gaan we het doen. We werken met de gedachte dat je emoties zich aanpassen en dat jij je emoties kunt sturen. De emoties zélf zijn dan ook niet zo zeer het onderwerp, als wel de manier waarop jij en je partner ze kennen, weten wat ze betekenen en ze kunnen beheersen en gebruiken.

 

Eerst: opnieuw leren praten

Voordat we die emotionele verkenning doen, moeten jullie eerst weer in gesprek komen. Dat is een praktisch werkje waar jullie veel baat bij zullen hebben. Jullie reageren nu namelijk steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar. Daardoor knabbelen jullie elke keer een beetje van ‘jullie’ af – het basale gevoel van verbondenheid en veiligheid. Inmiddels is die negatieve spiraal geëscaleerd. Het lijkt wel alsof jullie elke keer weer in dezelfde situatie belanden. En ook al willen jullie dat het anders gaat, het lukt jullie niet er uit te breken. Jullie zijn moe. Moe om nog te strijden. Moe om het anders te doen.

 

Zien wat er is

Voor de meeste stellen is het best even slikken. Wat jullie niet in de gaten hebben is dat jullie ‘chemie’ er van alle kanten vanaf straalt. Zelfs in de meest alledaagse gesprekjes waarin jullie ‘je inhouden’ is precies te zien hoe jullie zijn. Ik geef dat vaak al in het eerste gesprek aan en laat zo zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt.

 

Je diepste emoties bepalen je

Jullie reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Dat komt omdat de basis emotioneel is. In de behandeling vinden we die emoties. We bespreken ze. We diepen ze uit. Je komt er achter dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist in jezelf keren) alles te maken heeft met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing. De behandeling van Relatietherapie Maastricht richt zich op het vergroten van veiligheid en intimiteit en brengt via de emoties beweging en verandering.

 

 

Fase 1 – Patronen doorbreken

In deze fase leren jullie opnieuw communiceren. Je ziet waar het mis gaat, je herkent je eigen valkuilen en kunt er iets aan doen. In het proces zetten jullie de oogkleppen af die je naar elkaar hebt. Voor veel stellen voelt het dan ook een beetje als een hernieuwde kennismaking.

 

Fase 2 – Opzoeken van emoties

Als jullie niet meer in hetzelfde cirkeltje ronddraaien, kunnen we de diepte in. Jullie voelen je allebei weer veilig, durven ook de moeilijke – soms pijnlijke – dingen uit te spreken. Onderwerpen zijn de behoeften en angsten die jullie met jezelf en tot elkaar hebben. Jullie relatie is gebouwd op diepe gevoelens naar elkaar, vaak onuitgesproken (zelfs naar jezelf) omdat die gevoelens onherroepelijk kwetsbaar zijn en niet altijd even stoer, inspirerend, of sterk overkomen. In de behandeling merk ik dat stellen die op deze onderwerpen elkaar hervinden, niet alleen de relatie herstellen, maar ook persoonlijk volwaardiger en vrijer in het leven komen te staan.

 

Fase 3 – Nieuw terrein verkennen

In deze fase gaan we vooral kijken naar jullie ambities, jullie toekomstplannen en de manier waarop jullie als koppel willen groeien. Welke nieuwe gebieden willen jullie samen gaan verkennen? Juist deze fase zorgt ervoor dat jullie in een positieve spiraal terecht komen waardoor jullie als stel robuuster, veerkrachtiger en veelzijdiger worden.

“Ik begeleid jullie persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan jullie echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

In therapie bij mij

Ik help jullie op het moment dat jullie er zelf niet meer uitkomen. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik jullie stap voor stap naar een passende oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

Couples therapy Maastricht with Yvo in den Bosch

 

You are welcome at Psychology Practice Yvo in den Bosch Maastricht for both individual psychotherapy and couples therapy in English. Psychotherapy is a private practice that wants to offer the best individual solutions for your personal situation and wishes. Our flexibility implies the possibility of therapy sessions on weekdays, in the evening and in weekends. Even at home, in your office or by Skype video calls.

 

 

Individual psychotherapy

Individual psychotherapy can be helpful for many personal issues, like anxieties, burnout, relational or sexual problems. Please feel free to contact me for more information.

 

 

Couples therapy

I am specialized in couples therapy – especially Emotionally Focused Couple Therapy. Please contact me for any further information.

Contact

 

Please do not hesitate to call me or contact me for more personal advise or an appointment. I’d be happy to look with you for a solution that best suits your needs and possibilities.

Contact form

“My guidance is personal, I’m closely involved, and can really help you; with problems but also with challenges and opportunities”

Affiliated with

Voor jullie

Voor relatietherapie, of voor een afspraak met twee personen, reken ik 115 euro (inclusief 21% btw) en deze afspraak duurt 60 minuten.

 

Ook in de avonduren

Je kunt ook vanaf 18:00 bij mij terecht, een individuele afspraak kost 115 euro (inclusief 21% btw). Voor relatietherapie, of voor een afspraak met twee personen, reken ik 135 euro (inclusief 21% btw).

 

Betalen en afzeggen

Na de eerste sessie bepalen we samen het aantal vervolgsessies. Hiervan stuur ik je vervolgens een factuur per mail. Als we hebben afgesproken en je kunt onverhoopt niet, laat het me dan 24 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Je begrijpt dat ik anders de afspraak in rekening moet brengen.

 

Vergoeding

Sommige verzekeraars vergoeden alles. Anderen hebben een maximum op het aantal sessies. En sommigen vergoeden helemaal niets. Goed om van tevoren even na te kijken dus. Voor de verzekeringen geldt dat mijn therapie alleen in de aanvullende verzekering niet, geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Stem het goed af met je verzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vanzelfsprekend ben ik graag bereid met je mee te kijken als je er niet uit komt.

 

 

Psycholoog MindMotions: De voordelen

 

  • Geen wachtlijsten: Je wordt meteen geholpen.
  • Een warme en persoonlijke benadering: In mijn aanpak zoek ik naar een specifieke, op jou gebaseerde, benadering en werkwijze.
  • Duurzame resultaten: De therapie is erop gefocust om je zo snel mogelijk weer op eigen benen te leren staan.
  • Volledige privacy: De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar.

“Ik begeleid jullie persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan jullie echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

Aangesloten bij

In therapie bij mij

Ik help jullie op het moment dat jullie er zelf niet meer uitkomen. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik jullie stap voor stap naar een passende oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier