MindMotions | CHRONISCHE PIJN & FIBROMYALGIE
10134
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10134,page-child,parent-pageid-8345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

CHRONISCHE PIJN & FIBROMYALGIE

Chronische Pijn | Psycholoog & Yogatherapeut Maastricht

 

Pijn is in eerste instantie een waarschuwingssignaal dat ons beschermt. Pijn zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet blijft doorlopen met een gebroken been. Echter bij chronische pijnklachten heeft het pijnsignaal deze waarschuwingsfunctie verloren en is een eigen leven gaan leiden waarbij het pijnsignaal niet meer beschermend werkt maar juist inperkend is. Niet alleen de pijn zelf is een probleem, maar vooral ook de gevolgen die de pijn heeft voor ons dagelijks leven en onze levenskwaliteit.

 

Bij chronische pijn spelen diverse psychische en mentale factoren een rol, die ook nog eens in onderling verband met elkaar staan. De gevolgen van de pijn kunnen zich op meerdere gebieden voordoen.

 

  • Lichamelijk: conditie, houding, manier van bewegen, mobiliteit, kracht, flexibiliteit
  • Geestelijk: gedachten, stemming, emoties en gedrag
  • Sociaal-maatschappelijk: werk, vrije tijd, relatie, gezin en wonen

 

Voor wie?

Vanuit mijn achtergrond als personal trainer, psycholoog, en yogatherapeut behandel ik verschillende vormen van chronische pijn in het houdings- en bewegingsapparaat (botten, spieren en gewrichten). Een aantal voorbeelden waar ik veel ervaring mee heb:

 

  • CANS / RSI ; klachten van arm, nek en/of schouder door langdurige overbelasting
  • Lage rugklachten
  • Fibromyalgie
  • Complex regionaal pijnsyndroom type 1 (CRPS 1); pijnklachten ontstaan na letsel van hand of voet
  • Whiplash (ook wel Postwhiplashsyndroom of Whiplash associated disorder/WAD)
  • Aspecifieke pijn

 

Wanneer chronische pijn je leven dermate beïnvloedt dat je stil bent komen te staan, jezelf bent gaan afschermen, overwegend somber bent gestemd, je interesses en bezigheden hebt verloren of je er gewoon heel erg veel mee bezig bent dan kan ik je hier uitermate goed bij helpen. Via doelgerichte technieken uit de psychologie en yogatherapie help ik je om de aanwezige pijn te verminderen, onvermijdelijke pijn te verdragen en je levenskwaliteit te optimaliseren. Stel via het contactformulier vrijblijvend je vraag of maak een afspraak om direct aan de slag te gaan.

Hoe kan ik jou als psycholoog & yogatherapeut helpen?

Vanuit mijn therapeutische achtergrond in mindfulness, ACT en yoga-therapie heb ik zeer veel ervaring met het beter leren omgaan met diverse vormen van (chronische) pijn. Daarbij werk ik nauw samen met fysiotherapeuten, masseurs en acupuncturisten in omgeving. Het streven hierbij is om pijn en lijdensdruk te minimaliseren en je levenskwaliteit te optimaliseren. Ik kan je als psycholoog dan ook zeer goed helpen met deze klachten. Neem graag vrijblijvend contact op voor meer informatie over de behandeling. Wanneer je liever meteen een intakegesprek met mij wilt plannen dan kan dat via de volgende link: intakegesprek bij Psycholoog Maastricht.

“Ik begeleid je persoonlijk, ik ben dichtbij, betrokken en kan je echt verder helpen. Bij problemen, maar ook bij uitdagingen en kansen”

In therapie bij mij

Ik help je op het moment dat je er zelf niet meer uit komt. Samen gaan we op zoek waar het misgaat en samen help ik je stap voor stap naar de oplossing. Aarzel niet om me te bellen voor meer informatie, persoonlijk advies of een afspraak:

Contact formulier

SUCCESVERHALEN